De perfecte bijbaan

Je bent jong, ambitieus en wil de wereld ontdekken. Of het nou gaat om een wereldreis of het meepakken van ieder festival in de zomer: het kost geld. Om geld te verdienen moet je natuurlijk aan het werk, maar je wilt er wel voor zorgen dat jij de ideale bijbaan hebt om te sparen voor jouw doelen. Maar welke bijbanen zijn er en welke past het beste bij jou?

Horeca tijger

Één van de bekendste bijbanen is een baantje in de horeca. Of dit nou is in de afwas, als ober of als kok, iedereen kent wel iemand met een bijbaan in de horeca. Volgens ons is het ook niet gek dat veel mensen kiezen voor een bijbaan in de horeca, het is namelijk een super gezellige bijbaan! Samen met het team maak je de gekste dingen mee en dat schept een band. Een drankje na werktijd is vaak ook een standaard en laten we eerlijk zijn, de gezelligste mensen werken in de horeca! Overweeg je een bijbaan in de horeca? Vergeet dan niet dat het óók ontzettend hard werken is, de uren onregelmatig zijn en je niet alle feestdagen vrij kunt zijn.

Vakkenvuller

Naast een bijbaan in de horeca, is ook een bijbaan in een supermarkt razend populair. Met vaste werktijden, een groot team en duidelijke taken, weet je wat jou te wachten staat wanneer jij aan deze bijbaan begint. In de supermarkt kom je achter de kassa terecht, op een afdeling of je gaat als vakkenvuller aan de slag. Dit laatste heeft voor veel jongeren de voorkeur doordat je veel in beweging bent. Na een hele dag op school stil te hebben gezeten, is het wel lekker om even fysiek bezig te zijn. Vakkenvullers werken verder vaak ook in grote teams waardoor het ook nog eens gezellig is op de werkvloer.

Een bijbaan met veel afwisseling

Van zowel een bijbaan in de horeca of de supermarkt kan je op den duur genoeg krijgen doordat de werkzaamheden toch teveel op elkaar lijken. Ben jij iemand die veel afwisseling nodig heeft? Dan is een bijbaan via een partij als Easyjobs wellicht wat voor jou. Via deze partij kan jij je aanmelden voor eenmalige gigs wanneer jij daar tijd voor hebt. Sta achter bar bij een voetbalwedstrijd, help in de garderobe van een concert of spring bij, bij het lokale café. Ontzettend uiteenlopende taken waar jij je voor kan aanmelden wanneer jij dat wil! Een bijbaan met veel afwisseling, vrijheid en daarbij weinig houvast: je hebt namelijk geen vast loon. Hoeveel je betaalt krijgt verschilt per gig. Benieuwd waar je aan moet denken? Bekijk dan de vacatures in Deventer. Hier is een groot aanbod gigs waardoor je een goede indicatie krijgt van de verschillende opties.