De voordelen van een M&A-specialist

Een M&A-specialist begeleidt fusies en overnames en ondersteunt het proces. M&A staat voor Mergers & Acquisitions. Maar waarom is dit interessant voor u? Dit zijn enkele van de voordelen van het inhuren van een M&A-specialist bij het kopen of verkopen van een bedrijf.

Gepersonaliseerd advies

De meeste bedrijven zijn klein, maar er zijn een paar uitzonderingen. Voor al deze bedrijven is persoonlijk advies beschikbaar. Zelfs als u niet zeker weet of u de overstap wilt maken, zal een M&A-specialist uw specifieke omstandigheden onderzoeken en advies geven over wat voor u het beste zou zijn.

Hulpverlening

Voor de meeste mensen is het kopen en verkopen van een bedrijf niet iets wat zij dagelijks doen. Het is een moeilijk proces voor bedrijfseigenaars die ook emotionele personen zijn. Als verkoper kan het moeilijk zijn het bedrijf te verkopen waar u zo hard voor gewerkt hebt; als koper kunt u zich laten meeslepen, wat ertoe kan leiden dat u dingen over het hoofd ziet. Het is prettig om iemand van buitenaf te hebben die u bijstaat en garandeert dat het hele proces georganiseerd is. U wordt bijgestaan bij elke stap van het aan- en verkoopproces. Hierdoor kunt u zich richten op meer essentiële aspecten van uw werk, terwijl u uw reguliere werkzaamheden kunt blijven uitvoeren.

Bemiddeling

De mogelijkheid van conflicten en onenigheid is zeer reëel. Een bemiddelaar, die is opgeleid in fusies en overnames, treedt op om ervoor te zorgen dat beide partijen krijgen wat ze nodig hebben.

Groot netwerk

Wanneer u uit uw bedrijf wilt stappen, hebben M&A-specialisten met een lange geschiedenis in de sector een aanzienlijk netwerk van kopers en verkopers opgebouwd. Als gevolg daarvan kunnen ze heel nuttig zijn als u uw bedrijf wilt verkopen. Hoogstwaarschijnlijk kent uw M&A-specialist al iemand die uw bedrijf zou kunnen kopen. Als u op zoek bent naar een bedrijf om te kopen, is dit netwerk een uitstekend voordeel, want zelfs als een bedrijf nog geen beslissingen heeft genomen, kan een M&A-specialist een geschikte partij voorstellen, waardoor de kans dat het wordt verkocht, toeneemt.

Marktlink

Marktlink is een kantoor met uitgebreide expertise in de M&A-sector. Marktlink heeft gewerkt aan meer dan 1.000 succesvolle deals en heeft ervaring in het werken met bedrijven in heel Europa. Op hun website kunt u lezen over de contracten die zij in de afgelopen jaren hebben afgerond. U kunt te weten komen wat er beschikbaar is via het uitklapmenu “vraag en aanbod”, dat u een goede indicatie zal geven van het aantal bedrijven dat momenteel op zoek is naar geschikte kopers. Ook zijn hier aankoopprofielen opgenomen van bedrijven die op zoek zijn naar investeringen en bereid zijn om gecontacteerd te worden.