Financiële zekerheid voor je nabestaanden

Financiële zekerheid bieden voor nabestaanden? Kies dan voor een overlijdensrisicoverzekering. Het kiezen een overlijdensrisicoverzekering is een belangrijke verzekering om te overwegen. Het belangrijkste is dat de verzekering aansluit bij je persoonlijke wensen en behoeften. Ben je op zoek naar een overlijdensrisico? Alhoewel de hoogte van de premie belangrijk voor je is, is slim om dus ook naar andere factoren te kijken. In dit artikel geven we je meer informatie over de overlijdensrisicoverzekering. Wil je meer weten? Lees gerust verder.

Wat is een overlijdensrisicoverzekering?

Met een overlijdensrisicoverzekering kun je ervoor zorgen dat je nabestaanden eenmalig een bepaald bedrag krijgen, wanneer je komt te overlijden. Met dit geld kunnen je nabestaanden tijdelijk het inkomen vervangen, die komt weg te vallen door je overlijden. Je nabestaanden zullen het na je overlijden al zwaar genoeg hebben. Laat staan als zich nog hogere kosten voordoen als gevolg van je overlijden. Bijvoorbeeld het aflossen van de hypotheek of het betalen van de huur.

Waarom een overlijdensrisicoverzekering voor mij?

Een overlijdensrisicoverzekering is één van de verzekeringen die je kunt afsluiten, als je op zoek bent naar een levensverzekering. Een overlijdensrisicoverzekering zal echter alleen een vergoeding betalen, indien er aan een aantal voorwaarden zijn voldaan. Deze verzekering wordt afgesloten met als hoofddoel: het bieden van financiële zekerheid aan je geliefde nabestaanden. Voordat je deze verzekering afsluit, is het belangrijk om een blik te werpen op de gemaakte afspraken, polisvoorwaarden en maandelijkse premie. 

Gemiddelde kosten overlijdensrisicoverzekering 

Wat kost een overlijdensrisicoverzekering gemiddeld? Als je een verzekering wilt afsluiten tegen overlijdensrisico, dan kun je een premie verwachten van tussen de 5 euro en 35 euro per maand. De kosten voor deze verzekering kunnen sterk variëren per persoon. De reden hiervoor is dat er door je verzekeraar rekening wordt gehouden met onder andere je leeftijd en het verzekerde bedrag. Je leeftijd is van meeste invloed bij het bepalen van je premie. 

Overlijdensrisicoverzekering online afsluiten

Er zijn verschillende overlijdensrisicoverzekeringen die je kunt afsluiten: 

  • Gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering;
  • Lineair dalende overlijdensrisicoverzekering;
  • Annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering.

Redenen voor het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering:

Een overlijdensrisicoverzekering afsluiten kan zeer verstandig zijn. Een overlijdensrisicoverzekering afsluiten kan handig zijn in de volgende gevallen:

  • Je gaat een hypotheek afsluiten.
  • Je wilt erfbelasting afdekken. 
  • Voor zorgen financiële zekerheid na opstarten eigen bedrijf. 
  • Alimentatie opvangen na overlijden.

Verzekering online afsluiten

Het afsluiten van deze overlijdensrisicoverzekering kan een verstandige keuze zijn. Het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering kan echter wel uitdagend zijn, omdat je rekening moet houden met verschillende factoren. Met behulp van een vergelijkingssite kun je echter uitgebreid en gemakkelijk diverse verzekeringen vergelijken met elkaar. Zo kun je een passende verzekering binnen enkele minuten afsluiten. Bekijk gerust passende overlijdensrisicoverzekeringen via een vergelijkingssite.