Jezelf heroriënteren op de arbeidsmarkt

Tegenwoordig komt het steeds vaker voor dat traditionele bedrijven omvallen en dat nieuwe technologische bedrijven juist veel werknemers nodig hebben. Een logisch gevolg is dat ook veel mensen in Nederland zich moeten laten omscholen of op zoek moeten naar een nieuwe werkgever waarbij ze hetzelfde soort werk kunnen uitvoeren. Gelukkig zijn er instanties die u kunnen helpen om een nieuwe werkgever te vinden.

Wat zijn de mogelijkheden als je op zoek moet naar een nieuwe baan?

Er zijn dus steeds meer mensen die tegenwoordig op zoek moeten naar een nieuwe werkgever of een compleet andere functie. Omdat deze zoektocht niet altijd gemakkelijk is, zijn er diverse oplossingen op de markt zoals loopbaanadvies en ook outplacement. We vertellen u graag wat meer over wat outplacement precies is en wat het kan betekenen om uw carrière weer de juiste richting in te duwen. Naast advies krijgt u ook training om beter te solliciteren bijvoorbeeld.

Gedwongen vertrek? Kies voor outplacement

Als je hoort dat je moet vertrekken bij je huidige werkgever dan is dat natuurlijk niet fijn. Zeker als je er al heel lang werkt. Toch moeten we zeggen dat er tegenwoordig steeds weer meer aanbod is op het gebied van banen, veel sectoren zitten weer in de lift. Hoewel het dus makkelijker wordt om een andere werkgever te vinden, kunnen we begrijpen dat dit toch een moeilijk traject lijkt. Daarom kan een outplacementbureau samen met uw werkgever ervoor zorgen dat u zo snel mogelijk weer een goede baan vindt.

Een outplacementtraject ingaan

Er wordt vaak een termijn gesteld aan een outplacementtraject. Dit is de periode waarin je een nieuwe baan moet vinden in overleg met je huidige werkgever in het outplacementbureau. Daarnaast bestaat het traject uit verschillende gedeeltes. We beginnen met een onderzoek, waar kun je het beste solliciteren en waar liggen je kwaliteiten? Hierna krijg je training voor het solliciteren bijvoorbeeld en vervolgens kan je op zoek naar een nieuwe baan.