Voor een duurzame toekomst

Het hele begrip duurzaam is iets waar mensen aan moeten wennen. Duurzaam is niet iets nieuws alleen vinden er steeds meer duurzame toepassingen plaats. Omdat er voorzichtiger omgegaan moet worden met de natuur die er is komen er steeds meer producten op de markt die niet alleen milieuvriendelijk zijn, maar ook nog eens op een milieuvriendelijke wijze zijn vervaardigd. Duurzaam slaat dus op het proces en op het product. Van het produceren tot het transport en het recyclen van de resten vinden dus op milieuvriendelijke wijze plaats.

Duurzame producten en toepassingen

Producten in de schoonmaakindustrie worden in grote hoeveelheden gebruikt. Inmiddels winnen de zogenaamde groene producten terrein. Duurzame desinfectie levert niet alleen een bewezen schoon resultaat, maar ook nog eens een flinke bijdrage aan een slimme manier van werken. De hoeveelheid plastic afval wordt verminderd waardoor het milieu minder wordt belast. Het product en de manier van werken zijn beter voor mens en milieu. Onder andere in de zorg is het belangrijk om steriel te kunnen werken en als dat op een milieuvriendelijke manier kan plaatsvinden is dat iets waar we ons hard voor moeten maken.

Milieuvriendelijke specialisten

Duurzaam desinfecteren laten uitvoeren door vakmensen is altijd goed wanneer het om bedrijfsruimtes gaat. Dit kunnen kantoren zijn of ziekenhuizen, maar ook ruimten waar dieren in moeten verblijven. Bacteriën zijn er overal. Watter is een bedrijf gespecialiseerd in duurzame desinfectie. Het Watter-systeem is een systeem waarmee op locatie het schoonmaakmiddel wordt aangemaakt. Er zijn dus geen verpakkingsmaterialen meer. Omdat er ook minder transport plaatsvindt is het beter voor de toekomst en ieders portemonnee. De voorheen veel toegepaste desinfecterende chemicaliën zijn inmiddels achterhaald door de baanbrekende Watter-technologie.

Samen slimmer doen

Wanneer de snelwegen leeg zijn is de lucht waarneembaar schoner. Het is een gezamenlijke missie om, waar we kunnen, te verduurzamen. Het slimme Watter-systeem levert niet alleen een duurzaam product maar ook nog eens een groene gedachte. Het groene of het milieuvriendelijke denken wordt vanzelf onze tweede natuur. Het geeft in ieder geval motivatie om mee te doen. Wanneer het om de resultaten gaat desinfecteren de duurzame producten minstens zo goed maar hebben op veel vlakken een grotere positieve impact. Duurzaam is de toekomst.