Waarom kiezen voor een payrollbedrijf?

De salaris- en personeelsadministratie bijhouden is een drukke en complexe bezigheid. Hierdoor besteden tegenwoordig veel werkgevers hun verplichtingen uit aan een payrollbedrijf. Maar wat houdt payroll in en wat zijn de voordelen?

De definitie van payroll is: het uit handen geven van de verplichtingen van het werkgeverschap. Een payroll specialist neemt alle financiële, administratieve en juridische werkgeverszaken over. Zij worden juridisch gezien de werkgever. Het personeel komt, op papier, in dienst van het payrollbedrijf. Dit betekent dat het payroll bedrijf zich ook bezig houdt met het verlonen van het personeel. Daarnaast stellen zij de contracten op, brengen wijzigingen aan in de gegevens van de medewerkers en verwerken zij ziektemeldingen. Een heleboel dus. Voor ondernemers wordt dit vaak als een tijdrovende en vervelende klus gezien

Geen medezeggenschap meer?

Betekent dit dat de werkgever niks meer te zeggen heeft? Nee! De werkgever werft zelf zijn werknemers, het salaris bepaalt en hij behoudt zelf het zeggenschap over de werknemers. Maar de werkgever heeft geen last van de administratieve lasten die hier bij komen kijken. Hierdoor houd je veel tijd over.

De risico’s die kleven aan het werkgeverschap worden ook verlegt. Het juridische werkgeverschap ligt niet meer in handen van de eigen onderneming, maar van de payroller. Zij betalen de ziekteverzuimverzekering en de premies. Vaak betalen zij ook nog een lagere premie, dan wanneer jij  als werkgever zelf de premies betaalt. Ook ziekteverzuim valt onder het risico van de payroller.

Voordelen van een payrollbedrijf

Een payrollbedrijf inhuren heeft veel voordelen voor een werkgever. Onderstaand staan de grootste voordelen op een rij:

  • Complete ontzorging van de administratieve verplichtingen, die het werkgeverschap met zich mee brengt. Een payrollbedrijf neemt hier alle verantwoordelijkheid voor. De werkgever hoeft hier zich geen enkele zorgen meer om te maken.
  • Een ondernemer focust zich het liefst op de kernactiviteiten van zijn onderneming. Een payroller zorgt ervoor dat jij enorm veel tijd bespaart.
  • Minder risico. Alle risico’s van het werkgevershap draagt de payroller. De werkgever hoeft niet door te betalen bij ziekte of arbeidsongeschiktheid. Ook draait de werkgever niet op voor de transitievergoeding.
  • De kosten zijn inzichtelijk. Doordat je bij een payrollbedrijf een alles in één tarief betaalt, weet jij als werkgever direct hoeveel kosten je kwijt bent. Salaris, verzekeringen, pensioenpremies, vakantiedagen etc. Alles is inbegrepen.

Payrollen bij Payroll Select

Zie jij ook de voordelen van payroll in? Kom in nu in contact met een payroll specialist.